Поръчки, направени след 13.03.2020 г., могат да имат временно забавяне поради технически проблеми, съчетани със задържане на доставките при преминаване на границите на страната ни.
Реф. : 8370177
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ОБУВКИ И БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

детски туристически обувки за преходи в сняг SH100 warm, с велкро, черни QUECHUA

QUECHUA
4.9/5

Цвят : ЧЕРЕН / вишнево червено

Мнения от потребителите
Декатлон
до 36,30лв. - %

От

36,30лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
Създадохме тези обувки за неинтензивни преходи. Идеални за утъпкан сняг. Подходящи са за заснежени пътеки. Топли обувки с каучукова подметка за по-добро сцепление и стабилност при ходене по трамбован сняг.

Предимства

Топлина Гранична температура: -6°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана, която запазва краката сухи.
Сцепление Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега, грайфер 3 мм.
Лесно обличане/събличане Велкро лента за регулиране и лесно обуване.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Сигурни ли сте, че обувките ви са достатъчно топли за преходи през зимата?

Посредством теренни и лабораторни тестове за степен на усещане за студ, осъществени сред представителна извадка потребители, ние измерваме термоустойчивостта на обувките. Вече можем да установим с точност при какви температури обувките ви защитават. Посочени са граничните температури на комфорт за вашите обувки: -6°C за този модел.

Как обувките защитават от външните условия?

Обувките ви разполагат с мембрана, която ги прави непромокаеми и дишащи. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на тъканта, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът е баланс между топлината, която осигурява обувката, и нейната дишаща функция. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за неинтензивна или редовна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Как да сте сигурни, че обувките ви са 100% непромокаеми?

Непромокаемостта на обувките е гарантирана от лабораторни тестове, симулиращи ходене с крака, потопени наполовина във вода, и полеви изпитвания за практичността и амортизирането на обувките. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 2000 сгъвания, равняващи се на 4-километров преход.

Каква е разликата между захващането и сцеплението?

Захващането на ботушите е свързано с броя и формата на грайферите. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигури тази обувка?

Подметките SNOWCONTACT осигуряват на обувките максимално удобство на захващане при преход и сцепление върху сняг. Подреждането и височината на грайферите (3 мм) са проектирани стратегически за оптимално захващане при преходите в сняг по наклон. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какви са предимствата на технологията SNOWCONTACT, използвана за създаването на подметките на тези обувки?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Ще се запази ли във времето качеството на обувките при редовно ползване?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Как да се обуете за преходи по сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, е препоръчително да спазвате следните принципи:
Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива със съответен процент вълна в състава си).
Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.
Дължина: дължината на чорапите трябва да се адаптира към височината на лицевата част, изберете по-дългите модели за по-голяма защита.

Как се запазват техническите качества на обувките?

Промазаността на плата е способността да плъзга водата по повърхността, без да се просмуква. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна Трябва да се обновява през целия срок на живот на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (спрей или течност) за тази цел.

Как действа гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на вашия продукт, с изключение на тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция. Вижте всички мерки за устойчиво развитие, които сме предприели: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко
Вижте как е създаден Вашият продукт

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
30.00% полиуретан, 70.00% полиестер
Подметка
100.00% каучук
Вътрешна част
100.00% полиестер
Топла подплата
100.00% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на открито.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашият дизайнерски екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Целогодишно дизайнерите ни разработват стилни и функционални високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на строги изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи