Реф. : 8493620
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ОБУВКИ, МОМЧЕТА

ДЕТСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ MH120 MID, № 28-34, СИВИ QUECHUA

QUECHUA
4.5/5
4.5/5

Цвят : антрацитносиво / светло оловносиво / светло оловносиво

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 28/01/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 28/01/2022 6лв.
  • Доставка до адрес От 31/01/2022 6лв.
Нашият дизайнерски екип, включващ родители на млади туристи, създаде обувките MH120 MID за преходи в сухо или дъждовно време. Подготвяте се за летни преходи? Разработени за деца, тези средновисоки обувки са леки, непромокаеми и осигуряват необходимото добро сцепление за преходи в планината.

Предимства

Непромокаемост Непромокаема мембрана, тествана лабораторно и в реални условия.
Cцепление Формата и дължината 3 мм на грайферите осигуряват сцепление на всякакви терени.
Лекота 210 г за обувка номер 31.
Лесно обличане/събличане Благодарение на велкрото детето ще може лесно да ги обува и само.
Омекотяване Изключителна система за омекотяване на петата. Гарантиран комфорт и дълъг живот.
Здравина Лепените зони и зоните на сгъване са подсилени.

Техническа информация

Подметка с добро сцепление

Сцеплението на нашите подметки е категоризирано. За целта подлагаме обувките на лабораторни изпитания за определяне на коефициента на сцепление (0,6 за този модел) върху различни повърхности (гладка, неравна, суха, мокра). За да потвърдим резултатите, провеждаме и полеви тестове за оценка на качествата на подметките в планината с участието на представителна група от деца изпитатели.

Тест за непромокаемост

Тествани лабораторно и в реални условия, обувките осигуряват оптимална дишаща функция и непромокаемост. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре.Този модел е валидиран с тест, еквивалентен на 4 км ходене при посочените по-горе условия.

Поддържане на непромокаемостта

Непромокаемостта често се нарушава поради проникване на вода от горния край на обувката. За да запазите краката си сухи по-дълго, препоръчително е да използвате непромокаеми гети или минигети, които ще предпазят горния край на обувката от проникването както на вода, така и на камъчета, пясък и др.
Съветваме ви няколко пъти годишно да пръскате обувките с импрегниращ спрей, което ще възстанови първоначалната водоустойчивост и ще отстрани петната.

Какъв номер да изберете?

Изберете обувки за преходи с един номер по-големи от обичайния ви размер, за осигуряване на оптимален комфорт при спускане и предотвратяване набиването на пръстите на краката. Съвети: ноктите трябва да са къси; преди спускане се уверете, че връзките са достатъчно стегнати, за да предотвратяват плъзгането на крака към предната част на обувката.

Съвети за покупка

Нека детето пробва и двете обувки, изправено, с чорапите, които обува при преходи. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони: основата на петата и предната част на крака при слизане по наклон.
По време на пробването не трябва да има точки на стягане.
В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към крака.От интернет можете да разпечатате таблица с размери на стелките и да проверите дължината на стъпалото му.

СТЕЛКА, КОЯТО СЕ МАХА

Стелката може да се махне с цел по-бързо съхнене. Освен това може да се замени с ортопедична стелка.

НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Тъй като осъзнаваме, че са необходими действия, за да запазим нашата планета, Quechua се ангажира да ограничи въздействието на своите продукти върху околната среда.
Към днешна дата продуктът не е разработен с екодизайн, но работим постоянно в посока отговорност към околната среда: екоконцепция, възможност за поправка и дълъг живот на продуктите са основните направления, които развиваме.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
100% термопластичен каучук
Външна част
55% полиуретан, 45% полиестер
Вътрешна част
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се почиства с влажна кърпа. Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Съвети за съхранение Да се съхраняват на сухо и проветриво място.

Тестове и гаранция

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи.
Нашият продуктов инженер, отговорен за изпитванията в реални условия, извършва тестове с деца на всеки етап от разработката на продуктите до пускането им в продажба.
Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли, високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на строги изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи