Реф. : 8561208
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ОБУВКИ, МОМИЧЕТА

ДЕТСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ОБУВКИ ЗА ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ MH500, № 28-39, СИВО/СИНЬО QUECHUA

QUECHUA
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 12/08/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 13/08/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 13/08/2021 5лв.
Екипът ни, включващ родители, създаде тези обувки с отлични технически качества за удобство на децата при преходи във всякакви климатични условия. Идеални за планински преходи. Подметката осигурява отлично сцепление, подсилената кожена лицева част гарантира стабилна поддръжка, а непромокаемата мембрана ще запази краката ви сухи.

Предимства

Cцепление Подметката съчетава идеално необходимите за сух и за хлъзгав терен качества.
Непромокаемост Непромокаема мембрана, тествана лабораторно и в реални условия.
Омекотяване Омекотяването по цялото стъпало от рециклиран PU осигурява отличен комфорт.
Лекота 366 г за обувка номер 36.
Фиксиране на стъпалото Полутвърда лицева част и блокиращи канджи - отлична поддръжка на глезена.
Устойчивост на триене Материите и изработката гарантират висока устойчивост на износване.

Техническа информация

Подметка с добро сцепление

Сцеплението на нашите подметки е категоризирано. За целта подлагаме обувките на лабораторни изпитания за определяне на коефициента на сцепление върху различни повърхности (гладка, неравна, суха, мокра). За да потвърдим резултатите, провеждаме и полеви тестове за оценка на качествата на подметките в планината с участието на представителна група от деца изпитатели.

Тест за непромокаемост

Тествани лабораторно и в реални условия, обувките осигуряват оптимална дишаща функция и непромокаемост. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре.Този модел е валидиран с тест, еквивалентен на 8 км ходене при посочените по-горе условия.

Поддържане на непромокаемостта

Непромокаемостта често се нарушава поради проникване на вода от горния край на обувката. За запазване на краката сухи за по-дълго време ви съветваме да използвате непромокаеми гети или минигети, които ще предотвратят проникването както на вода, така и на камъчета и пясък от горната част на обувката. Препоръчително е обувките да се третират няколко пъти годишно със спрей, възстановяващ непромокаемостта, за възвръщане на първоначалната промазка и отстраняване на петната.

Кой номер да изберете?

Изберете обувки за преходи с един номер по-големи от обичайния ви размер, за осигуряване на оптимален комфорт при спускане и предотвратяване набиването на пръстите на краката. Съвети: ноктите трябва да са къси; преди всяко спускане проверявайте дали пристягането на връзките предотвратява плъзгането на крака към предната част на обувката.

Съвети за покупка

Нека детето пробва и двете обувки, изправено, с чорапите, които обува при преходи. Премерете различни модели и размери, ако се налага. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони: основата на петата и предната част на крака при слизане по наклон.
По време на пробата не трябва да се усеща никакво стягане от обувката. Разходете се с обувките из магазина. В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към крака.

СТЕЛКА, КОЯТО СЕ МАХА

Стелката може да се махне с цел по-бързо съхнене. Освен това може да се замени с ортопедична стелка.

НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Тъй като осъзнаваме, че са необходими действия, за да запазим нашата планета, Quechua се ангажира да ограничи въздействието на своите продукти върху околната среда. С цел намалено въздействие върху околната среда за стелката и междинната подметка на петата е използван рециклиран материал (полиуретан).
Даваме си сметка, че това не е достатъчно, затова продължаваме да работим, за да направим продукта 100% с екоконцепция.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
50% полиуретан, 50% бутадиенов каучук (BR)
Външна част
45% полиестер, 55% набук от телешка кожа
Вътрешна част
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се пере на ръка.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво и защитено от влага място.

Тестове и гаранция

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи.
Нашият продуктов инженер, отговорен за изпитванията в реални условия, извършва тестове с деца на всеки етап от разработката на продуктите до пускането им в продажба.
Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли, високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на много сериозни полеви изпитания, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, по който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи