Реф. : 8574900
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА ПЛУВАНЕ БЕБЕТА

ДЕТСКИ ГРЪДЕН ПОЯС С ПЛУВКИ TISWIM, РОЗОВ С ПРИНТ NABAIJI

NABAIJI
4.4/5
4.4/5

Цвят : ярко наситенорозово / аквамарин

Декатлон
  • Доставка в магазин От 26/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 29/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 01/10/2021 6лв.
Дизайнерските ни екипи разработиха гръдния пояс с плувки TISWIM за деца на възраст от 2 до 6 години, които откриват водата. Един продукт с 3 възможности. Tiswim подпомага обучението на децата - от задържане във вертикална позиция до заемане на хоризонтално положение във водата. Да се използва под наблюдение от възрастен.

Предимства

Помощно средство за плуване Много голяма плаваемост: по-висока от изискванията по стандарт EN 13138-1.
Няколко начина на използване Три начина на употреба в зависимост от нивото на бебето.
Регулиране Регулируем колан с катарама с триточково закопчаване за безопасност.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Опознаването на водата е благоприятно за психомоторното развитие на малките деца

Трите категории продукти на Nabaiji за опознаване на водната среда: „Открийте водата“, „Открийте плуването“, „Открийте гмуркането“. Предлагаме адаптирани продукти за всяка от категориите.

Гръдният пояс спада към категорията „Открийте водата“.

Многофункционалната му употреба позволява постепенно намаляване на плаваемостта в зависимост от напредъка на детето и ще му помогне да открие нови положения във водата.

Защо да изберете модулен пояс?

Много често е трудно да се предвиди степента на увереност на детето при първите му стъпки във водата и да се избере подходящо помощно средство за плаваемост. Затова Nabaiji създаде гръдния пояс с плувки Tiswim. Този модулен пояс осигурява безопасността на детето, което опознава водната среда - подходящ е за водни игри и придвижване във водата в хоризонтално и вертикално положение, както и за усвояване на първите плувни движения.

3 начина на употреба на Tiswim

Етап 1) Първоначално TISWIM се използва с всички елементи: плувки за ръце и гръден пояс отпред.

Етап 2) Използват се само плувките за ръце за усвояване на придвижването във вода във вертикална позиция.

Етап 3) Използва се само поясът, поставен на гърба, с цел усвояване на хоризонталната позиция за плуване и заучаване на основните движения в плуването.

КАК ФУНКЦИОНИРА КЛАПАНЪТ?

TISWIM е разработен с клапани от PVC с капаче срещу изпускане на въздуха.
За правилно надуване натиснете клапана в основата, за да отворите капачето.
Капачето се затваря автоматично след около 2 секунди и е нормално част от въздуха да излезе след надуване. Затова е необходимо да затворите бързо тапата.

Как се регулира поясът, поставен с надутата част отпред?

Позиционирайте пояса в горната част на корема така, че да покрие долната част на гръдния кош на детето. Стегнете колана, след това надуйте пояса, поставен директно върху детето, без да пренадувате. По този начин поясът се адаптира оптимално по тялото на детето.

Защита от триене, зачервяване и дразнене на кожата

Кожата на малките деца е много чувствителна. В зависимост от нивото на детето и продължителността на водните занимания помощните средства за плаваемост могат да причинят протриване на кожата. За да се избегне подобно неудобство ви препоръчваме носенето на горнище под Tiswim.

Как се поставя поясът с надутата част отпред?

Поясът трябва да бъде разположен в горната част на корема. Внимавайте да не поставите пояса върху гърдите на детето - твърде висока и нестабилна позиция. Поясът трябва да бъде позициониран по-ниско - така че плаващата част да покрива долната част на гърдите.

Как се надуват отделните части на Tiswim?

Степента на надуване на отделните части трябва да се регулира според нивото на детето.

Плувките винаги трябва да бъдат максимално надути. Препоръчително е втората камера да се надува след поставяне на плувката върху ръката на детето.
Надуването на пояса, когато плаващата част е отпред, трябва да бъде съобразено с ръста и теглото на детето.
В позиция на гърба плаващата част трябва да се надуе нормално, без пренадуване, преди да се постави.

Как се адаптира надуването на плаващата част, поставена отпред, по тялото на детето?

Тъй като всяко дете е различно, Tiswim дава възможност надуването на плаващата част да се извърши съобразно телосложението на детето.
Първо стегнете колана директно върху тялото колкото е необходимо според телосложението на детето, без да сте надули плаващата част. След това надуйте предната част директно върху детето.

Защо плаващата част се измества до брадичката по време на употреба?

В повечето случаи причината е в твърде надутата плаваща част или неправилно позиционирания колан.
Поставете правилно колана в горната част на корема на детето и съобразете напомпването и стягането в коремната област с телосложението му. Така продуктът няма да се измести прекалено нагоре след потапяне на детето във водата.

При прекалено изместване на продукта нагоре е възможно да се предизвика триене в зоната под брадичката, което да доведе до дразнене на детската кожа.

Защото детето се обръща по гръб?

Ако детето се обръща по гръб, то обемът на плаващата част не е съобразен с неговото телосложение.
За правилна употреба на модулния пояс детето трябва да бъде достатъчно подвижно, за да поддържа равновесие и главата му да е изправена.
Ако детето все пак се накланя назад, регулирайте степента на надуване на плаващата част според неговото телосложение, за да възвърне баланса си.

Възможно ли е детето да се наклони напред?

Не. Ако продуктът е правилно поставен, детето не може да падне напред.

За правилна употреба на модулния пояс детето трябва да бъде достатъчно подвижно, за да поддържа равновесие и главата му да е изправена.
При все това ако детето е много жизнено и по-дребно, регулирайте степента на надуване на плаващата част така, че торсът да се потопи малко повече във водата.

Как се регулира поясът при поставяне с надутата част на гърба?

При третия етап на напредък детето може да усвои хоризонталната позиция във водата с плаващата част на пояса, поставена на гърба. За целта надуйте добре плаващата част, без да я пренадувате, след това поставете колана около талията на детето и го стегнете. Внимателно разположете предпазните ленти под каишките на колана - те осигуряват по-голям комфорт.

Може ли детето да скача във водата с Tiswim?

Да, но бъдете внимателни. Ако комплектът е правилно поставен, детето ще може да скочи във водата, без това да предизвика триене под брадичката или по ръцете. Съобразете височината - тъй като поясът с плувки е помощно средство за плаваемост, скоковете не бива да се осъществяват от височина, по-голяма от ръста на детето. Ако при носене на целия продукт, детето скача без проблем във водата, пробвайте да махнете пояса с цел осигуряване на по-голяма свобода на движение.

Подходящ ли е модулният пояс с плувки Tiswim за деца под 15 кг?

Не, модулният пояс с плувки Tiswim е създаден за деца от 15 до 30 кг от съображения за безопасност. При по-ниско тегло поясът би бил твърде обемен, за да позволи на детето да се придвижва свободно. Детето няма да може да контролира движенията си, може лесно да падне назад или напред и трудно да се изправи. Спазвайте стриктно посоченото тегло.Телосложението на детето също трябва да се вземе предвид при избора на продукта.

Какво да правим, ако продуктът изпуска въздух при надуване?

Възможно е клапанът да не функционира правилно. Тогава капачката не се затваря нормално и преди затварянето на тапата излиза прекалено голям обем въздух. В такъв случай стиснете 2-3 пъти клапана с пръсти, надуйте в максимална степен и затворете тапата. Капачката би трябвало отново да застане правилно на мястото си.

Препоръки за употреба

Изплакнете продукта след употреба и съхранявайте на защитено от пряка слънчева светлина място.Машинното пране на TISWIM е силно непрепоръчително, тъй като може да повреди продукта в зоните на съединяване и по този начин да понижи безопасността на употребата му. Препоръчваме ръчно пране и подсушаване с кърпа.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Вътрешна материя
100% поливинилхлорид без фталати
Външна материя
50% полиестер, 50% полиамид
Пяна
100% полиетилен
Закопчаване
100% полиоксиметилен
Колан
100% полипропилен
Съвети за поддръжка Да се изпере преди първото използване. Да не се почиства на химическо чистене.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Да се изплаква с чиста вода и да се оставя да се суши на открито. Да се съхранява на проветриво и сухо място, защитено от естествена светлина.
Ограничения за употреба: Да се използва с горнище, под постоянно наблюдение от възрастен.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Гръдният пояс с плувки Tiswim Nabaiji отговаря на европейския стандарт EN 13138-1: средства за плаваемост за обучение по плуване. Плаваемостта му е по-висока от посочената в стандарта (50 N за пълен комплект и 30 N само за плувките при стандарт от 25 N).
Тестови продукт Този продукт е тестван в реални условия в Андай и е преминал множество лабораторни тестове, за да се гарантира качество при употребата, за която е създаден.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи