Реф. : 8588022
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СЪДОВЕ, КОТЛОНИ ТРЕКИНГ

ДЕХИДРАТИРАНА ЛИОФИЛИЗИРАНА ХРАНА ЗА ПРЕХОДИ СПАГЕТИ БОЛОНЕЗЕ, 120 Г FORCLAZ

FORCLAZ
4.5/5
4.5/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 18/05/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 18/05/2022 3,99лв.
  • Доставка до адрес От 18/05/2022 6,99лв.
Нашият екип от любители на планинския трекинг разработи храна, съобразена с енергийните нужди при физическа дейност сред природата, с минимално тегло 140 г. 381 kcal в 100 г (дехидратирано тегло на ястието 140 г). Тегло след добавяне на вода: 400 г.

Предимства

Лесно използване Приготвя се бързо (5-8 мин) и лесно, тъй като опаковката е градуирана.
Енергизиращ ефект 381 Kcal в 100 г дехидратиран продукт / 457 Kcal за 400 г хидратиран продукт.
Лесно пренасяне Повторно затваряща се опаковка.Размери: 17,5 x 18,5 x 5,5 см. Общо тегло: 140 г.

Техническа информация

Съвети за употреба

Отворете опаковката и натиснете двата ръба един към друг, за да се отвори дъното на пликчето като плоска чиния. Добавете 280 мл почти вряла вода (ниво 6) и разбъркайте с лъжица. Затворете опаковката. Докато храната се рехидратира, разклащайте често опаковката. Изчакайте 5 до 8 минути, преди да го отворите, разбъркайте отново и консумирате съдържанието.

Съвети за употреба (продължение)

Опаковката може да се скъса до средата, за да се използва като купа. Внимание: колкото по-топла е водата, толкова по-добре се хидратира сместа. Ако водата не е вряла, изчакайте няколко минути преди консумация на ястието.

ЛИОФИЛИЗАЦИЯ ИЛИ ДЕХИДРАТАЦИЯ?

И двете технологии са вдъхновени от природата. С тях водата се премахва чрез студено или горещо изсушаване, за да се осигури дълготрайност на храната.
Лиофилизацията премахва водата, превръщайки я от твърдо (замразяване) в газообразно състояние.
Този древен процес е бил използван от населението на планинските райони на Южна Америка.
Дехидратацията представлява изсушаване на храната на висока температура. При нея водата се отстранява чрез изпаряването ѝ.

КАК СЕ ПРИГОТВЯТ НАШИТЕ ХРАНИ?

Във Forclaz се стремим да предложим все повече и повече 100% лиофилизирани продукти.
Лиофилизацията чрез студено изсушаване позволява по-добро запазване на хранителните и вкусовите качества на продуктите и елиминира необходимостта от консерванти и добавки. Благодарение на това успяваме да създадем рецепти, вкусни почти колкото домашната храна.
За сухите храни (ориз, тестени изделия, грис и др.), които така или иначе могат да се съхраняват дълго време, не е необходима лиофилизация.

ПЛЮСОВЕ

Тъй като се стремим да бъдете удовлетворени, през 2020 г. подобрихме рецептата на това ястие благодарение на вашите отзиви. Разработихме нова рецепта с намалено съдържание на сол и повишена енергийна стойност.
Говеждото месо е сготвено. Сиренето Tomme и говеждото месо са с произход Франция и са лиофилизирани.
Избрахме и домати, отглеждани на открито под италианското слънце.
Това ястие е произведено във Франция от нашия партньор, разположен в Ланд.

Размери и тегло

Тегло с вода: 400 грама. Тегло сухо: 120 грама. Размери: 17,5 x 18,5 x 5,5 см.
Тегло: 140 грама (с опаковката).

Опаковка със защитна атмосфера. Да се консумира цялото количество след отваряне

Храната не остава прясна завинаги. С времето хранителните продукти се развалят и мухлясват. За да спрем този процес и да запазим ястията свежи възможно най-дълго време, добавяме хранителен газ (азот E941) в опаковката, за да я запечата. Инертен и без миризма, азотът защитава от окисляване и не позволява навлизане на влага.

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности: 100 г | 120 г (=1 ястие) Енергийни стойности: 1607 kJ - 381 kcal | 1928 kJ - 457 kcal Мазнини: 8,0 г | 10,0 г от които наситени мазнини: 4,3 г | 5,2 г Въглехидрати: 56,0 г | 67,0 г от които захари: 12,0 г | 14,0 г Протеини: 19,0 г | 23,0 г Сол: 2,9 г | 3,5 г

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Да се съхранява на проветриво и сухо място.

Тестове и гаранция

За да се създаде окончателната рецепта на ястието „Спагети болонезе“, нашият екип изпробва различни варианти по време на преходите си в масива на Монблан, където се намира централата на Forclaz, марката за трекинг на Dеcathlon.
Този продукт е тестван и одобрен чрез изпитвания на терен, в реални условия. Тестовете и дегустацията бяха извършени от представителна група потребители в рамките на 5-седмичен трекинг: 2 седмици на Канарите и 3 седмици по туристически пътеки GR10.
Тестови продукт Всички хранителни продукти, които използваме, са тествани от екипа ни и от дегустатори на всеки етап от приготвянето им, за да задоволят в най-висока степен нуждите и изискванията ви. Нашето лиофилизирано ястие е одобрено от диетолог и от тестова група.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи