Реф. : 8553380
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СЪДОВЕ, КОТЛОНИ ТРЕКИНГ

ДЕХИДРАТИРАНА БЕЗГЛУТЕНОВА ХРАНА ЗА ПРЕХОДИ ОРИЗ С КЪРИ И ПИЛЕ, 120 Г FORCLAZ

FORCLAZ
5/5
5/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 28/02/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 04/03/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 05/03/2021 5лв.
Нашият екип от любители на планинския трекинг разработи храна, съобразена с енергийните нужди при физическа дейност сред природата, с тегло едва 140 г. 415 kcal в 100 г (дехидратирано тегло на ястието 140 г). Тегло след добавяне на вода: 420 грама. Без глутен.

Предимства

Лесно използване Приготвя се бързо (5-8 мин) и лесно, тъй като опаковката е градуирана.
Енергизиращ ефект 415 ккал в 100 г дехидратиран продукт / 420 г след добавяне на вода.
Лесно пренасяне Повторно затваряща се опаковка.Размери: 17,5 x 18,5 x 5,5 см. Общо тегло: 140 г.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Съвети за използване

Отворете опаковката и натиснете двата ръба един към друг, за да се отвори дъното на пликчето като плоска чиния. Добавете 300 мл вряла вода (ниво 7) и разбъркайте с лъжица. Затворете ципа. Разклатете опаковката, докато ястието се хидратира. Изчакайте 5 до 8 минути, преди да го отворите, разбъркайте отново и консумирате съдържанието.

Съвети за употреба (втори етап)

Опаковката може да се скъса до средата, за да се използва като купа. Внимание: колкото по-топла е водата, толкова по-добре се хидратира сместа. Ако водата не е вряла, изчакайте няколко минути преди консумация на ястието.
Определяме обема на водата за добавяне по известни критерии. Можете да добавяте повече или по-малко вода в зависимост от вашите предпочитания.

Дехидратация или лиофилизация?

Повечето от нашите хранителни продукти са лиофилизирани (с изключение на подправките, ориза и пастата). Това е процес на сублимация (преминаване на водата от твърдо директно в газообразно състояние), при която всички хранителни качества на подбраните за рецептата съставки се запазват (за разлика от други методи на дехидратиране). Запазва се и вкусът на продуктите, което е много важно, и се използват по-малко консерванти.

Как се приготвят нашите храни?

Продуктите се произвеждат от нашия френски доставчик. Всяка съставка се лиофилизира поотделно: пилето от една страна (произход Франция), въглехидратните продукти от друга. Преди лиофилизацията месото се пече на ниска температура (около 70°C) между 45 минути и 1 час.
След това всички съставки се смесват заедно с подправки и ароматни билки според рецептата. Накрая сместа се разпределя в отделни пакетчета.

Размери и тегло

Тегло с вода: 420 грама. Тегло сухо: 120 грама. Размери: 17,5 x 18,5 x 5,5 см.
Тегло: 140 грама (с опаковката).

Опаковка със защитна атмосфера

С времето хранителните продукти се развалят и мухлясват. За да спрем този процес и да запазим ястията свежи възможно най-дълго време, добавяме хранителен газ (азот E941) в опаковката, за да я запечата. Инертен и без миризма, азотът защитава от окисляване и не позволява навлизане на влага. Да се консумира цялото количество след отваряне.

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности: 100 г | 120 г (=1 ястие) Енергийни стойности: 1716 kJ - 407 kcal | 2059 kJ - 488 kcal Мазнини: 9,5 г | 11,0 г от които наситени мазнини: 1,0 г | 1,2 г Въглехидрати: 59,0 г | 71,0 г от които захари: 0,4 г | 0,5 г Протеини: 20,0 г | 24,0 г Сол: 2,6 г | 3,1 г

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Да се съхранява на проветриво и сухо място.

Тестове и гаранция

Целият екип по разработката имаше възможност да опита това ястие с ориз, пиле и къри в рамките на процеса по създаването му при честите си излизания из планинските масиви около Монблан, където се намират офисите на Forclaz – марката за трекинг нa Décathlon.
Нашето дехидратирано ястие е одобрено от диетолог и от тестова група.
Тестови продукт Всички хранителни продукти, които използваме, са тествани от екипа ни и от дегустатори на всеки етап от приготвянето им, за да задоволят в най-висока степен нуждите и изискванията ви.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи