Реф. : 8586105
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКО ОБЛЕКЛО И ОБУВКИ БЪРЗИ ПРЕХОДИ

ДАМСКО НЕПРОМОКАЕМО ЯКЕ ЗА БЪРЗИ ПРЕХОДИ FH500, СИНЬО QUECHUA

QUECHUA
4.5/5
4.5/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 13/02/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 15/02/2022 Безплатно
  • Доставка до адрес От 16/02/2022 Безплатно
В подножието на Монблан дизайнерският ни екип разработи това свръхлеко яке за бързи преходи, осигуряващо защита от дъжд и вятър. Искате да се движите бързо в планината без никакво неудобство? Със своите 190 г това свръхлеко яке ще бъде ваш верен спътник в планината дори в дъждовно време.

Предимства

Лекота Изключителна лекота - само 190 грама за размер M.
Непромокаемост 100% непропускливи шевове.Водоустойчив цип. 2,5-слойна мембрана 10000 мм.
Дишане на тялото Материя, отвеждаща влагата от изпотяване (RET=6). Отвор за проветрение отстрани.
Проветрение Странични ципове под ръцете за циркулация на въздух в дрехата.

Техническа информация

Размер и кройка

Кройка по тялото. Благодарение на вътрешния обем якето може да се носи върху втори слой лека и тънка дреха тип полар или леко яке с пух.

Качулка

Приляга по главата. Регулира се на височина и дълбочина чрез еластична връзка и система за пристягане. Твърда козирка за максимална защита на лицето.

НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Тъй като осъзнаваме, че са необходими действия, за да запазим нашата планета, Quechua се ангажира да ограничи въздействието на своите продукти върху околната среда.
Към днешна дата продуктът не е разработен с екодизайн, но работим постоянно в посока отговорност към околната среда: екоконцепция, възможност за поправка и дълъг живот на продуктите са основните направления, които развиваме.

Непромокаемост на материята

Измерваме цялостната непромокаемост на якето.
Материята има воден стълб 10 000 мм по Schmerber: това означава, че издържа налягането на 10 000 мм воден стълб (тест по ISO стандарт).
Техническите характеристика на якето са валидирани и с тест с душ, възпроизвеждащ условията на буря, т.е. 100 л вода/кв.м/ч за 3 часа. За повече информация:
https://www.quechua.fr/conseils/comment-mesurer-limpermeabilite-dune-veste-a_10448

Дишаща функция на материята

Освен дишащата функция на използваните тъкани, Quechua разработва и ФУНКЦИОНАЛНИ ПРЕДИМСТВА (ципове, отвори, мрежи и др.), подобряващи цялостното проветрение на всички якета. Тези системи за проветрение дават възможност за регулиране на температурата във вътрешността на дрехата, както и за по-ефикасно отвеждане на влагата, отделяна от тялото при физическо усилие.

Материя с мембрана или с промазка

Непромокаемото покритие представлява нанесен слой от вътрешната страна на тъканта, който я прави непромокаема, запазвайки дишащите свойства. Често е на по-ниска цена от мембраната и трябва да се предпази чрез подплата. Мембраната представлява много тънък пластмасов филм (от полиуретан), който осигурява непромокаемост, съхранявайки дишащите свойства на материята. Тя е по-мека, по-лека, по-трайна и често по-дишаща от непромокаемото покритие. Това яке е с мембрана.

2,5-слойна конструкция

2,5-слойна конструкция: мембраната е защитена отвътре чрез наподобяващо лакиране покритие, а не с истински слой. Целта е максимална лекота.

КОНЦЕПЦИЯ НА ПРОДУКТИТЕ

Световният център за концепция, дизайн и разработка на Quechua е базиран в Паси, в подножието на Монблан, в От-Савоа.
Това местоположение го предопределя като идеален сборен пункт за обмен на идеи между нашите екипи (дизайнери, продуктови инженери и мениджъри) и практикуващите спортове в природата.
Страхотно преимущество при проектирането и разработването на продукти за планински туризъм и получаване на експертиза в областта.

Как да възстановите промазката на якето?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека и дишаща. Промазката се получава чрез обработка на плата от лицевата страна. С износването на дрехата ефективността ѝ намалява.

Можете да разгледате стъпките за възстановяване на промазката тук: https://conseilsport.decathlon.fr/conseils/comment-reactiver-la-deperlance-de-sa-veste-tp_22965

ТЕСТ ЗА ДИШАЩА ФУНКЦИЯ

Дишащата функция на материята представлява способността ѝ да отвежда генерираната влага от изпотяване. При голямо физическо натоварване е добре да разполагате с дишащи дрехи, за да запазите тялото си сухо.
Дишащата функция се измерва с RET - устойчивост на паропреминаване. Колкото по-нисък е този показател, толкова по-дишаща е материята:
RET ≤ 6: изключително дишаща материя,
RET ≤ 12: дишаща материя,
RET ≤ 20: слабо дишаща материя.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100% полиестер
Мембрана
100% полиуретан
Съвети за поддръжка Да не се почиства на химическо чистене. Да се пере със затворен цип. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Винаги проверявайте дали тази непромокаема защитна дреха е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи.
Нашите екипи, както и представителна група от потребители (състояща се от наши партньори, любители на планинския туризъм и клиенти), тестват продуктите на всеки етап от тяхната разработка до пускането им в продажба.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи