Реф. : 8527246
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

ДАМСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ SH920 Х-WARM QUECHUA

QUECHUA
4.2/5
4.2/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 31/05/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 31/05/2022 Безплатно
  • Доставка до адрес От 31/05/2022 Безплатно
Тези обувки са създадени за любителите на преходите в сняг, със или без снегоходки. Обувки, съчетаващи ефикасност и удобство, които ще ви отведат до върха. Топли обувки с гети - осигуряват стабилност и ефективност при носене със снегоходки. Дизайнът на подметката е вдъхновен от природата и осигурява сцепление и захващане по всякакви заснежени терени.

Предимства

Топлина Температура на комфорт в статично положение: 0°C. В движение: -10°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана и вградени гети за сухи крака.
Сцепление Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега с грайферни ламели.
Cцепление Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега с грайфери 5 мм.
Фиксиране на стъпалото Средновисока лицева част с вградена система с връзки за регулиране и стабилност.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Обувки, вдъхновени от природата, от заека - виртуоз сред снеговете

Природата е дала на животните необходимото да се справят с условията на жизнената си среда - перата и козината задържат въздуха и изолират от студа и топлината, лапите са приспособени за придвижване по разнообразни трудни и непостоянни терени. Разработването на обувките е вдъхновено от зайците, истинските бегачи в снеговете: лапите им са изолирани от студа, а техните специфични възглавнички им гарантират бързо придвижване и пъргавина в снега.

Как да сте сигурни, че обувките са достатъчно топли за преходи през зимата?

Тези обувки осигуряват изолация от студа и снега благодарение на изключително добре покриващите гети. Как се уверяваме в ефикасността на обувките? Тествахме ги в лаборатория и на терен. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -7°С в статично положение и -16°C при движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките разполагат с мембрана, която ги прави непромокаеми и дишащи. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на материята, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън.Непромокаемите гети покриват изцяло обувките, като предотвратяват проникване на сняг и изолират от студа. Краката остават топли и сухи.Подметката предпазва и от студената земя.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът е балансът между топлината, която осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката да дишат. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за редовна до понякога интензивна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Как да сте сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките чрез лабораторни изпитания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:
2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигурят тези обувки?

Подметките SNOWCONTACT осигуряват на обувките максимално захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите (5 мм) са разположени за максимално оттласкване по снежен терен и осигуряват сила и пъргавина, подобно на заека, който е колкото ловък, толкова и бърз по снега. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате туристически котки.

Защо стабилността е важна при обувките за преходи?

Стабилността на крака в обувката е от основно значение за удобството при ходене. Добрата стабилност оптимизира ходенето под наклон (изкачване и слизане), предотвратява хлъзгането на крака в обувката и ограничава появата на пришки. При предаването на енергията към обувката има по-малко загуба, което води до по-малко умора. Това е особено важно при преходи със снегоходки.

Обувките подходящи ли са за преходи със снегоходки?

Тези обувки са създадени специално за преходи в сняг. Средновисоката лицева част в комбинация с гетите, покриващи обувката, правят от тях най-добрия спътник за преходи със снегоходки. Непромокаеми и топли обувки, идеални за по-дълги или по-бързи преходи благодарение на лекотата, лесното използване и ефикасността на подметките. Стабилността и твърдостта са напълно подходящи за преходи със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи.
Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).
Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.
Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на обувките?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели.
Изготвя се оценка ABCDE, която да ви помогне да направите отговорен избор.
Благодарение на нея можете да определите лесно продуктите с най-малко въздействие върху околната среда.
За тази цел се прави сравнителна характеристика между продуктите от един вид (например раници).
Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
20% полиуретан, 40% полиестер, 30% полиамид, 10% еластан
Подметка
10% термопластичен полиуретан, 60% каучук, 30% EVA
Вътрешна част
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи