Реф. : 8550275
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

ДАМСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH520 X-WARM MID, СИНИ QUECHUA

QUECHUA
5/5

Цвят : ярко тъмносиньо / синьо-черно / синьо-черно

Мнения от потребителите
Декатлон
до 90,40лв. - %

От

90,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
90,40лв. - %
Преди0лв.Сега90,40лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Създадохме тези топли и непромокаеми обувки с отлично сцепление специално за почитателките на зимните преходи. Идеални са за всякакви заснежени терени. Тези топли и непромокаеми обувки осигуряват много добра стабилност със снегоходки. Подметката Snowcontact осигурява отлични захващане и сцепление по всякакви снежни терени.

Предимства

Топлина Оптимална температура в статично положение: -4°C; в движение: -16°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана за сухи крака.
Сцепление Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.
Cцепление Разположението и размерът (5 мм) на грайферите осигуряват тяга върху сняг.
Фиксиране на стъпалото Средно висока лицева част с 1 чифт канджи в горната част за поддръжка на крака.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Сигурни ли сте, че обувките ви са достатъчно топли за преходи през зимата?

За изработването на тези обувки избрахме топли и изолиращи материали, чрез които да ви осигурим добра защита от снега и студа.
Изпробвахме ботушите в лаборатория и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -4°С на място и -16°C в движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките ви разполагат с мембрана, която им осигурява оптимална непромокаемост. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на тъканта, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. В тези обувки краката ви ще бъдат не само на топло, но и на сухо. Подметката изолира от студа при контакта със снега.

Как да сте сигурни, че обувките ви са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките ви чрез лабораторни изпитвания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът е съчетание от топлината, която ви осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката ви да дишат. Ако ви е прекалено топло или краката ви не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Създадохме тези обувки за вашите редовни и понякога интензивни преходи с мембрана, чиято роля е да не пропуска водата да влиза и в същото време да позволява влагата да излиза навън.

Каква е разликата между захващане и сцепление?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките (5 мм) SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Защо е важно кракът да е добре захванат в обувката за преходи?

Захватът на крака в обувката е много важен за комфорта при ходене. Всъщност добрият захват оптимизира походката при денивелация (при изкачване и при спускане), предотвратява приплъзването на стъпалото ви в обувката и появата на пришки. Той намалява загубите при предаването на енергията от тялото към обувката, а оттам и умората. Този ефект е още по-изразен при ходене със снегоходки.

Пригодени ли са обувките за преходи със снегоходки?

Създадохме тези обувки за преходи върху сняг със или без снегоходки. Лицевите части на обувките (тип полувисоки) и захванатите върху тях гети (отделни или пришити към панталона) осигуряват добра защита срещу проникването на сняг. С добрия захват на крака и коравината си, тези непромокаеми и топли обувки са много подходящи за ходене със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Как да се обуете за преходи по сняг?

За да сте добре екипирани за зимата, ви предлагаме да спазвате следните принципи: Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива със съответен процент вълна в състава си).
Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.
Дължина: дължината на чорапите трябва да се адаптира към височината на лицевата част, изберете по-дългите модели за по-голяма защита.

Как да запазя техническите качества на обувките си?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Идеалното облекло за вашите преходи в студено време.

Създадохме тези обувки като един от елементите на идеалния набор за преходи в студено време - комплектът SH500. С вашия панталон, полара SH500, обувките SH520 и снегоходките SH500 можете да се насладите на преходи върху сняг в почти всякакво време. Във всеки случай вече няма да се налага да изчаквате идеалните условия или да се претоварвате с екипировка за всякакви случаи - сега ще тръгвате добре екипирани и с лека раница на гърба.

Как действа гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта с изключение на получените вследствие на нормално износване или на някакви необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда.

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Чрез сравняване на продукти от един и същ тип се изготвя оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите най-екологичните от тях. Decathlon участва доброволно в тази кампания. Повече за нашето участие в устойчиви процеси ще намерите на: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
60.00% полиуретан, 40.00% полиестер
Подметка
60.00% каучук, 40.00% EVA
Топла подплата
18.00% полиуретан, 82.00% полиестер
Вътрешна част
100.00% полиестер
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи