Реф. : 8563505
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЧАСОВНИЦИ С ПУЛСОМЕР ЗА ДЖОГИНГ

ЧАСОВНИК С ПУЛСОМЕР HR 500, БЯЛ KALENJI

KALENJI
3.5/5
3.5/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 18/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 20/10/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 22/10/2021 6лв.
Създадохме този часовник за бегачите, които искат да измерват сърдечната си честота на китката и да изчисляват калориите. Открийте ритъма си, правилното дишане, изгаряйте повече мазнини и напредвайте с помощта на часовника.

Предимства

Измерване на параметри Сърдечна честота, измерена на китката, хронометър, изгорени калории.
Данни за тренировката Автоматични (комфорт, издръжливост, съпротивление) и ръчни зони за тренировки.
Видимост Екран, четим и на ярка слънчева светлина.
Автономност 2.5 дни в режим "пулсомер", 30.5 дни в режим "часовник".
Водоустойчивост Непромокаем до 5 ATM. Можете да плувате на повърхността.
Удобно използване Измерване на сърдечната честота от китката за повече комфорт.
Свързване с други устройства Можете да изпращате данни за сърдечната ви честота към Decathlon Coach.

Техническа информация

ЗАЩО ДА БЯГАТЕ С ЧАСОВНИК С ПУЛСОМЕР?

Сърдечната честота се измерва в bpm (удари в минута). Колкото по-интензивна е тренировката, толкова по-бързо бие сърцето и стойността на bpm е по-висока.
Като отчита сърдечната ви честота, часовникът HR500 може да покаже в кой етап на тренировката се намирате: загряване, комфорт, издръжливост, съпротивителни тренировки. Всеки от тях има различен ефект върху тялото: комфорт при тренировка, загуба на тегло, по-голяма издръжливост...

Сърдечна честота, измерена на китката

Измерването на сърдечната честота от китката е голям напредък, с който часовниците стават по-прости и по-удобни. Вече над 4 години нашите екипи по изследователска и развойна дейност тестват различни решения за измерване на сърдечния ритъм от китката.
Избрахме оптична кардио технология, за повече комфорт и надежност на сигнала.

БЯГАЙТЕ С ПУЛСОМЕР, ЗА ДА НЕ СЕ ЗАДЪХВАТЕ

Често сте задъхани в края на тренировката? Часовникът HR 500 на Decathlon ще ви даде възможност да пригодите ритъма си в реално време, за да не "ви дойде нанагорно". В зоната на комфорт ще можете да говорите, докато тичате. В зоната на кардио издръжливост усилието е по-интензивно, но няма да останете без дъх. В зоната на мускулна издръжливост ще се задъхвате след няколко минути.

БЯГАТЕ С ПУЛСОМЕР, ЗА ДА ИЗГАРЯТЕ МАЗНИНИ

Бягате, за да поддържате формата си? Зоната „комфорт“ е особено интересна, тъй като дава възможност да изгаряте повече мазнини и ограничава задъхването. В тази зона тялото не е в стресова ситуация. Има време добре да изгори мазнините, за да ги превърне в енергия за мускулите.

Тренировъчни програми

Сърдечната ви честота може да бъде предавана директно по време на тренировката към приложение Decathlon Coach.
Decathlon Coach е безплатно спортно приложение (на френски и английски език).

КАК СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ ЗОНИТЕ НА НАТОВАРВАНЕ?

Автоматично изчисляване на зоните на активност въз основа на резерва на сърдечната честота (HRR) (HRR = максимална сърдечна честота - сърдечна честота в покой).
Максималната сърдечна честота се изчислява въз основа на възрастта и пола ви. По подразбиране резерва на сърдечната честота е 70 bpm.
Загряване: < 60% от HRR.
Комфорт:60-70% от HRR.
Кардио издръжливост: 70-80% от HRR.
Мускулна издръжливост: 80-90% от HRR.
Максимална мускулна издръжливост: 90-100% от HRR.

Сърдечна честота, измерена на киткатакак става това?

Докато спортувате, като например бягане, сърцето бие по-бързо. Увеличава се приливът на кръв в кръвоносните съдове. Зелената светлина дава възможност на часовника HR 500 да регистрира потока на кръвта под кожата ви, а оттам и сърдечната ви честота. Тази технология на оптичния датчик е напълно интегрирана в часовника: вече няма нужда от кардио колан.

Дали оптичният пулсомер не е толкова точен, колкото кардиоколана?

По време на тестовете ни отчетохме, че оптичният датчик е по-точен средно с 2 bpm. Измерването е и малко по-забавено при интервални тренировки. Ние, както и мнозина бегачи, смятаме, че предимствата на измерването на китката (комфорт, опростеност, тегло и т.н.) са много по-големи от неудобствата.

Как да носите HR 500?

За да се гарантира оптимално измерване на сърдечната честота, часовникът HR 500 трябва да се носи на китката след изпъкналата кост.
Датчикът трябва да е в контакт с кожата, т.е. каишката трябва да е стегната. Резултатите от кардио оптиката няма да са толкова точни, ако часовникът е твърде хлабав.Непременно гледайте нашето обяснително видео в долната част на страницата.

Работи ли HR 500 с всички типове кожа?

Технологията на кардио сензора на часовника HR 500 е разработена за всякакъв цвят кожа и всякаква степен на окосменост. При тъмните или татуирани кожи количеството светлина, която се отразява от кожата, не е толкова голямо. Тогава сензорът се адаптира, като излъчва повече светлина или регулира чувствителността си.

Подходящ ли е HR 500 за всички спортове?

Технологията на кардио сензора на HR 500 е идеална за всички спортове с повтарящи се движения, като бягане, ходене или каране на колело.
За спортове с несинхронни движения като фитнес, бодибилдинг, спортове с ракета и колективни спортове е възможно да има грешки в измерването.

РЪЧНИ КАРДИО ЗОНИ

Ако искате да тренирате в точно определена кардио зона, можете да я въведете ръчно в часовника (като bpm или % от максималната СЧ). Графичен показател на екрана и звуков сигнал информират, че сте излезли от тази зона. Възможно е и да въведете сърдечната си честота в покой и максималната си сърдечна честота, ако ги знаете.

СРАВНЕТЕ БЯГАНИЯТА

Часовникът HR 500 дава възможност да видите обобщение от последните ви бягания. За всеки сеанс ще видите времето на бягане, средната сърдечна честота и броя на изгорените калории.

Автономност и зареждане

Батерията на HR 500 издържа 2.5 дни в режим „пулсомер“ и 30.5 дни в режим „часовник“. Зарежда се чрез USB кабел (включен).

Размери

Полезен диаметър на екрана: 25 мм; дебелина: 14 мм;
тегло 34.4 г.

Гаранция и следпродажбено обслужване

Продуктите на Декатлон имат 2 години гаранция.

Ограничения при употреба

Часовникът е подходящ за спорт и за свободното време. Не е предназначен за отчитане на данни с медицинска цел. Данните предоставени от часовника са за информация и не трябва да се използват в рамките на проследяване на заболяване.Пулсомерът да не се използва във вода.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Маншет
90% силикон, 10% неръждаема стомана
Каркас
20% неръждаема стомана, 10% метилов полиметакрилат (РММА), 70% акрилонитрил-бутадиен-стриен (ABS)
Дъска
70% печатна платка, 30% мед

Тестове и гаранция

Тестови продукт Всички продукти на Декатлон се тестват от представителна група потребители в условията на употребата, за която са създадени. Изпитванията се организират и ръководят от специално сформиран за целта екип от инженери. Те дават възможност на продуктовите мениджъри, на инженерите и на целия екип да проектират, разработват и създават технически изделия, отговарящи изцяло на нуждите на спортуващите.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи