Купи на изплащане с 0% лихва изцяло онлайн до 31.12.
Реф. : 4981075
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ВОДОЛАЗНИ БУТИЛКИ

БУТИЛКА ЗА ГМУРКАНЕ 6 Л, 230 БАРА ROTH

ROTH
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/11/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 01/12/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 30/11/2021 Безплатно
Екипите ни разработиха тази лека бутилка с малък обем. Стоманена бутилка с обем 6 литра, удобна за кратки или много плитки гмуркания. Идеална за млади водолази на възраст над 8 години.

Предимства

Вместимост Обем 6 литра.
Сертифициран кран, 230 бара.
Няколко начина на използване Един кран + DIN/INT адаптер.

Техническа информация

блок за потапяне Roth


Състав на блока за потапяне: една стоманена бутилка, кранче с изход със скоба, дъно от PVC, дръжка за носене, защитна мрежа.

Дъно и дръжка

PVC дъното е пригодено за диаметъра на бутилките и дава възможност за вертикалното им задържане. На дъното е предвиден отвор за оттичане на остатъчната вода и улесняване на демонтажа.
Дръжката за носене е реализирана в 2 части, което позволява да се монтира/демонтира, без да се налага да се развива кранчето.

ПОДДРЪЖКА

Забранено е да се изпълняват ремонтни дейности чрез заваряване, занитване или пробиване върху бутилката или всяка една операция, при която се отнема от материала или температурата на бутилката се повишава значително (максимум 300°C).

Текуща поддръжка

Препоръчително е бутилката да се измива с чиста вода след всяко гмуркане, включително дъното:за целта е предвиден отвор в основата от PVC. По този начин се отстранява морската вода и пясъка и се избягва надраскването на боята, както и преждевременната корозия.Веднага поправете зоните с олющена боя вследствие на удар или надраскване.

Периодична поддръжка

Този блок се подлага на редовен периодичен преглед съгласно действащото законодателство в страната, където се използва блока. Тези прегледи задължително трябва да се изпълняват от правоспособни органи и лица.
Във Франция, съгласно Постановление от 15 март 2000 г. относно експлоатацията на оборудване под налягане, част IV, периодичните прегледи на всеки 2 или 5 години за задължителни.

Съхранение

Преди да оставите за продължително съхранение е правилно да се изпълнят описаните по-горе поддръжки, както и да изплакнете с чиста вода и да подсушите грижливо вътрешната част на бутилката. Освен това, силно препоръчително е бутилката да се съхранява във вертикално положение при стайна температура, чиста и суха и да се запази малко остатъчно налягане във вътрешността, за да се отстрани праха, който евентуално може да проникне през отвора на кранчетата.

Препоръки 1/2

Никога не надувайте сака за повдигане директно с гол кран (без декомпресора).
Никога не оставяйте празната бутилка с отворено кранче.
Никога не оставяйте бутилката изложена на водни пръски, вълни или да плува във водата на дъното на лодката.

Препоръки 2/2

Запазете, ако е възможно, остатъчно налягане в бутилката, за да се отстрани водата, която е възможно да проникне през отвора на системата кранчета, (ако бутилката е била напълно изпразнена при гмуркането, оставете декомпресора на мястото му, докато бутилката е на съхранение).Никога не изпразвайте бутилката бързо, за да се избегне замръзването на системата кранчета и значителния конденз във вътрешността на бутилката.

Размери

Височина: 51,5 см.Диаметър: 14 см.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Конструкция
100.00% стомана
Съвети за съхранение Да се съхранява изправена и с минимално вътрешно налягане (1 бар) на сухо място, далеч от светлина.
Ограничения за употреба: Бутилките се подлагат на тестове на всеки 2 години.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи