Йога, пилатес, стречинг

318 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

Търсите ли хармоничен баланс между тяло, дух и ум? Търсите ли терапевтични упражнения, които едновременно да Ви помогнат и в отслабването? Всичко това е възможно да бъде постигнато едновременно чрез прилагане на йога и пилатес. Какво представляват и разликата между тях, как помагат и кой може да ги практикува? Нека разберем заедно в поредния ни материал.

Какво е йога и пилатес

Различните видове пилатес целят поддържане на физическата форма, чрез леки упражнения за разтягане и дишане. Тук се съчетават различни движения от гимнастиката и пози, целящи да натоварят всяко малко мускулче по тялото. За целта се използват различни постелки, аксесоари, облекло, топки, чорапи, обръчи и т.н. В същото време йогата ще Ви подготви психически за упражненията, създавайки баланс и хармония между дух, тяло и ум.

Съществуват различни видове пилатес и йога за бременни, за двама, за отслабване, за деца и т.н. За всяка от тях се нуждаете от специалните допълнителни аксесоари. Това ще осигури максимален комфорт, удобство и правилно изпълнение на движенията.

Как помага на всеки и какви са ползите

Съвременният вариант на йогата означава обединение на тялото, духа и ума в едно. Това е лековита терапия, която ще създаде хармония. Пилатес може да се използва като допълнение, защото създава баланс между гъвкавостта и силата. Този тип упражнения са фокусирани върху ядрото на човешката същност и целта е укрепване и изправяне на гръбнака.

Практикуването и съчетаването на двете ще Ви помогне да подобрите:

 • мисловната си дейност;
 • да увеличите гъвкавостта и издръжливостта на тялото;
 • да се отървете от стреса, безпокойството, психическите разстройства;
 • да сте по-производителни и работоспособни;
 • да изправите гръбнака си;
 • ще се научите да мислите по различен начин;
 • да изправите гръбнака си;
 • ще започнете да получавате по-голямо удоволствие от живота.
 • Кой може да практикува

  Йога и пилатес са предназначени за начинаещите, за бременните, за децата, за двама и т.н. Като цяло, всеки може да извършва и двата вида спортове, при условие че е физически напълно здрав или при случаите, когато тялото го позволява. Възрастови ограничения и бариери не съществуват, като по-възрастните хора е редно да се отнасят към упражненията и движенията с повишено внимание. Можете да практикувате и двата спорта ако например искате да отслабнете бързо, ефективно и здравословно.

  Защо да се доверим на Decathlon.bg

  Защото в нашия онлайн магазин имате пълна гама от висококачествени прибори, аксесоари и екипировки, като клинове, облекло, топки, чорапи, обръчи и много други. Всеки от тях е с най-високо качество и гаранция, а цените в Декатлон са устойчиво по-ниски от конкурентните оферти. Уверете се сами!