Спортни стоки за бягане

737 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

Джогингът е вид спорт, който не е труден за практикуване и е подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали спортисти. Какви са неговите специфични особености и какво ни е необходимо, като облекло за да започнем? Какви са ползите от него и защо да се доверим именно на онлайн магазин Декатлон?

Какво е Джогинг

Това е вид бавно монотонно бягане с умерено темпо, чието предназначение е отпускане, релаксация и тонизиране на тялото. Той може да се практикува както от по-възрастните хора, така и от младежите, дори и децата. Подходящ е за влизане в спортна физическа форма, например след продължителен застой поради травми или друго.

Както при всеки друг вид спорт, така и джогинга изисква от спортуващия да е екипиран в специално облекло, като обувки, панталони, тениски. За предпочитане е носенето на подходящи маратонки за удобство на краката.

Какво е най-подходящо, за да започнем

В началото, винаги е добре да загреем и да редуваме бягането с ходенето на равен терен за не повече от 20 минути. Това е достатъчно сърцето и мускулите да свикнат с натоварването, а ставите и сухожилията да се пригодят към тази интензивност на движението. Първоначалната скорост трябва да е умерена и такава, че да можете да говорите, докато практикувате джогинг.

След няколко седмици на редовно приложение до 3 месеца можете леко да увеличите скоростта, като за това най-добре ще Ви подскаже тялото. В даден момент ще усетите, че първоначалното установено време на спортуване го прекарвате прекалено лесно.

Как ни помага на здравето

Джогинга, макар и да не е сложен и скъп спорт, той има много положителни черти върху здравето на всеки човека. Той ще спомогне за:

  • изгаряне на излишните калории и съответно ще спомогне за отслабване при наличие на излишни килограми;
  • поддържане на повишен цялостен тонус;
  • подобряване на кръвообращението;
  • намаляване на кръвното налягане и прочистване на кръвоносните съдове;
  • повишаване на издръжливостта и общото настроение.
  • Въпреки, че е много полезен, джогинга може и да Ви навреди, особено ако имате придружаващи заболявания на сърцето или други физически увреждания. За подобни случаи е горещо препоръчителна предварителната консултация с лекар.

    Защо да се доверим на Decathlon.bg

    Защото ние освен, че произвеждаме всичките достъпни в сайта обувки, панталони, тениски, маратонки и цялостно облекло за джогинг, ние ги предлагаме в собствени търговски обекти и онлайн магазина Decathlon.bg. Това означава, че ние притежаваме собствен затворен цикъл на производство, транспортиране и предлагане на продуктите, което ни позволява да гарантираме тяхното качество, да предоставим продължителна гаранция и да предложим отлични цени. Уверете се сами!