Ролери и кънки

79 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

Ролери или кънки да изберем? Какви са разликите между двете, кой може да се научи да ги кара и къде? Как правилно да ги съхраняваме, така че да ги използваме максимално дълго време? Все интересни въпроси, на които ние от Декатлон ще отговорим в следващите редове.

Как се карат ролери и кънки

И двете представляват обувки или ботуши, подметката на които е с 4 колела, правещи придвижването по гладките асфалтови пътища по-забавно и бързо. Разликата между двете предимно е в разположението на колелцата - при ролерите те са в един ред по дължина на подметката, а при ролковите кънки са в две редици по двойки. Карането става чрез избутване с единия крак напред, а след това с другия, възползвайки се от създалата се инерция на движение.

Съществуват отделни видове ролери и кънки, които се отличават по своите конструктивни особености с оглед на тяхното предназначение. Например, днес на пазара могат да бъдат открити любителски и професионални модели.

Кой може да се научи да кара

Желание за каране изразяват предимно момичетата и момчетата, но по улиците на градовете и селата се срещат също мъже и жени с ролери или кънки на краката. По спортните магазини, включително и в Decathlon.bg, се срещат и детски варианти, които са с разнообразие от цветове и големини, така че да се покрие по-голям спектър от размери. Първоначалното обуване и подкарване трябва да се извърши с помощта на втори човек, който да използваме за своя опора докато свикнем да пазим равновесие в движение.

Как да ги съхраняваме и поддържаме

За да използваме възможно най-дълго своите нови ролери и кънки, трябва да полагаме малко грижи за тяхното съхранение и поддръжка. Ето няколко съвета от нас:

  • редовно смазвайте лагерите на колелцата със специално масло;
  • съхранявайте ги на проветриво и светло място;
  • редовно ги забърсвайте и не позволявайте натрупването на прах върху тях;
  • препоръчително е да ги съхранявате в оригиналната им раница или чанта.
  • Не позволявайте да бъдат използвани за друго освен за основното им предназначение - обуване на краката и каране по равни и масивни терени. Често децата се опитват да им намират и други приложения, но това бързо ще ги повреди и счупи.

    Какво ни съветват от екипа на Decathlon.bg

    Когато избирате детски модели, не забравяйте, че крачетата на децата бързо растат, така че насочете се към варианти с възможност за вариране на размера. Така детето Ви по-дълго време ще може да се забавлява навън. Заповядайте в онлайн магазина на Декатлон, където тези спортни стоки се предлагат с гаранция и най-високо качество. При нас също Ви очаква разнообразие от раници и чанти на изключителни цени.