Градски велосипеди и електрически

13 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

Градските велосипеди, както подсказва и името им, са предназначени за придвижване на малки разстояния в пределите на града или селото. Тоест, те са предназначени за каране по асфалтиран или павиран равен път. Каква обаче е разликата им с останалите разновидности и кое задвижва електрическите подобни модели? Как да удължим експлоатационния живот на новото си колело с правилна поддръжка и откъде да вземем качествени резервни части?

Предимствата на градските велосипеди

Сред представителите на тези колела ще откриете както класическите варианти с два големи преден и заден багажник, така и електрически модели без тях, което при избора се основава на целите и желанията на клиента. Другото по-характерно за градските колела е липсата на множество скорости за превключване и наличие на широка пружинна седалка. Те са лишени от предни или задни амортисьори, които са характерни при планинските модели.

Друга отличителна особеност на подобен велосипед е големината на неговите гуми - тя варира от 20 до 28 инча.

С какво се задвижват електрическите

Ако обикновените градски колела се задвижват чрез техните педали и наложената физическа сила на колоездача, то електрическите велосипеди се задвижват от силата и мощността на специалния вграден електрически двигател. Той получава своето захранване от предвиден акумулатор, който след изтощение се презарежда с пристигащото в комплекта му зарядно устройство. Неговата скорост зависи от наклона и равнината на терена, от мощността на двигателя, както и от теглото на колоездача.

В определени случаи рамката на електрическото колело е оборудвана с амортисьори, чието предназначение е да обират неравностите при павираните настилки.

Как да се грижим за тяхната поддръжка

Ето някои съвети за поддръжка на градския велосипед според експертите:

  • всеки месец смазвайте веригата. Ако пътувате често и засичате изминатото разстояние, то съветът ни е да смазвате веригата на всеки 200 км изминато разстояние;
  • всяка седмица правете замерване на налягането в гумите, като използвате манометър, който се поставя във вентила;
  • при всяко тръгване с колелото, непременно изпробвайте състоянието на спирачките. Ако забележите дори и най-малки негативни проблеми, не препоръчваме да се качвате да карате;
  • в началото на летния сезон е препоръчително градският велосипед да премине през основен технически преглед при майстор, който да направи основна смазка на движенията.
  • Защо да изберем Decathlon.bg

    Защото предлаганите в онлайн магазина на Декатлон шосейни и електрически градски велосипеди са с ниска или висока рамка и са изключително удобни, така че да направят колоезденето Ви комфортно. Тук ще откриете нужната Ви екипировка, аксесоари и резервни части за поддръжка на новото колело, а цените ни са без конкуренция, както по качество, така и по продължителност на гаранцията.